جمعية الزهراء الخيرية باسوان

اهلا بك عزيزى الزائر فى موقع جمعية الزهراء الخيرية باسون يمكنك التسجيل فى الموقع والمنتدى لمعرفة المزيد
جمعية الزهراء الخيرية باسوان

ترحب بكم


    أقدم لكم اليوم طريقة الحجازية بالتفصيل والصور أرجو أن تعجبكم

    شاطر

    هدى عبدالبارى

    عدد المساهمات : 7
    تاريخ التسجيل : 24/02/2010

    أقدم لكم اليوم طريقة الحجازية بالتفصيل والصور أرجو أن تعجبكم

    مُساهمة من طرف هدى عبدالبارى في الخميس فبراير 25, 2010 8:09 am

    المقادير:
    2كوب دقيق سميط +2كوب دقيق ابيض + مكعب خميرة صغير مضاف إليه ملعقة سكر كبيرة + كوب سمن.
    الحشو:
    كوب دقيق سميط + كوب سكر سنترفيش + ملعقتين قرفة كبيرتين + 1/2كوب سودانى (مقطع صغيراً أو مطحون حسب الرغبة)...تخلط مكونات الحشو بربع كوب ماء حتى تصبح متجانسة.
    طريقة عمل العجين:
    تضاف السمنة إلى الدقيق بنوعيه حتى تتشرب ثم نضع الخميرة السابق تجهيزها ثم تعجن بالماء قليلاً(حوالى كوب ماء) حتى تصبح العجينة يابسة (ناشفة)مثل عجينة كحك العيد وليست كعجينة الكيك وتترك لتخمر حوالى ساعتين ( مش حتكبر قوى لما تخمر) كما بالصورة




    نقسم العجينة الى جزئين غير متساويين
    الجزء الاكبريفرد فى صينية (26)سابق دهنها بالسمن جيدا ويرفع العجين من الجوانب حتى يغلف الصينية ( مش لآخر السور) كما بالصورة




    الجزء الاصغر يفرد فى صينية اخرى بدون حواف ولكن مقاسها مناسب للاولى كما بالصورة




    يفرد الحشو على الجزء الاكبر كما بالصورة



    ثم نرفع الجزء الاصغر بواسطة سكينة البسبوسة بحرص لنسلكه ثم نقلب الصينية المفرودة فوق الحشو بسرعة
    ثم نساوى السطح جيدا ونقطع الصينية سمبوكسات ونرسم عليها بظهر الشوكة كما بالصورة



    تسوى فى الفرن على درجة190 على الشبكة السفلية حتى تنضج ويبدا الوجة يصفر نكملها على الشبكة العليا حتى تحمر كما بالصورة



    وبالهناء والشفاء[b]

    ????
    زائر

    رد: أقدم لكم اليوم طريقة الحجازية بالتفصيل والصور أرجو أن تعجبكم

    مُساهمة من طرف ???? في الخميس فبراير 25, 2010 11:34 am

    Spoiler:
    bounce اه اللي انتي عاملاه ده حرام عليكي ضحكتي علينا الاجانب انت هدي عبد الباري مين البلد فيها مليون عبد الباري


    عدل سابقا من قبل سحس كاجو في الجمعة فبراير 26, 2010 1:15 pm عدل 1 مرات (السبب : غير لائق للغير)
    avatar
    سحـــــ كاجو ـــــس

    عدد المساهمات : 222
    تاريخ التسجيل : 12/10/2009
    الموقع : ف كل مكان بإذن الله

    رد: أقدم لكم اليوم طريقة الحجازية بالتفصيل والصور أرجو أن تعجبكم

    مُساهمة من طرف سحـــــ كاجو ـــــس في الجمعة فبراير 26, 2010 1:29 pm




    ِ
    للاسف ماليش خالص فالمطبخ

    بس لو كانت من عمايل مطبخك يبقى انا واثق فيها .. بس بشرط كما هو ات :_

    الطريق الى الوثوق بالطبخة :_

    1. خذى شوية من اللى عملتيه _ وليكن 100 جرام فقط _.
    2. احضرى حتة ورقة سولوفان _ او ع الاقل (_ كيس او ورقة جرنان حتا .
    3. بعد اللف الجيد ابعتيها ع العنوان التالى :_

    السيدة الفاضلة ام سحس كاجو --
    الرقم البريدى 81715

    طريق مصر اسوان السريع __ شرق الاسفلت


    ـــــــ وسيتم الرد بعد تذوقها @@@ دا بعد رضا الست الوالدة طبعا @@@




    استفسارات :_

    هو ايه اللى حصل للفرن؟

    وغير كدة فين الصور؟؟؟؟؟؟







      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 17, 2017 3:41 am